12.12.2012 - Откриване на италианската уличка

 

 

Район Тракия се сдоби със закрита пешеходна зона


Квартал „Тракия“, обявен миналата година от пловдивчани за най-доброто място за живеене под тепетата, се сдоби снощи с пешеходна зона, при това закрита. „По Коледа наистина стават чудеса“, каза и отряза лентата на новата италианска уличка на Пловдив районният кмет Костадин Димитров.

„В инфраструктурата на квартала


няма предвидена пешеходна улица, за това сега подарявам този закрит пасаж на тракийци. В това защитено от климатичните промени пространство могат да се случват различни културни събития – да се представят книги, да се изнасят представления, да се редят изложби, музиканти да изявяват таланта си“, посочи инвеститорът Христо Томов, собственик на „Стройколукс", фирмата реализирала комплекса „Тракия Плаза“, в чийто партер се простира уличката. Освен алея за разходки, в идеалния център на Тракия, мястото от 3 декара е и различната шопинг зона на квартала - с магазини, пекарна, детски център, сладкарница, заведение, аптека, банков клон. А хората, решили да си купят апартаменти в затворения комплекс, ще получат добри условия за кредит, обеща Иван Гешев, регионален директор на УниКредит Булбанк.

Над 400 творци, бизнесмени, юристи, журналисти


се възхитиха снощи на новия градски уникат - дългата 50-метра зона е сътворена в духа на Италия през 30-те години – с балконите от ковано желязо, със специфичните фасади на къщите, с настилката – микс от камъни, мрамори и гранити, с цъфналите хортензии, с удобните пейки. Фантазията на завършилата във Флоренция млада дизайнерка Павлина Христева привнася автентично у нас италианския шик и аристократизъм.

Повече от 2 часа гостите се наслаждаваха


освен на неповторимия интериор, но и на изпълненията на двата култови за Пловдив състава - виртуозните музиканти от „Интро“ и докосващите сърцето танци на формация „Елика"

Доволен от Италианската уличка


Доволен от Италианската уличка бе и актьорът Краси Радков. Влязъл в образа на Бойко Борисов той не пропусна церемониално да разреже 12-тата си лента навръх 12.12.2012 г. Шоуменът продължи да весели с оригиналните си скечове първите посетители на бар „Experia“, чийто специален гост бе.

 

Офис: тел. 032 25 00 11, факс: 032 25 00 10, email: stroikolux@abv.bg
Брокер: gsm: 087 8 58 11 22, email: sale@trakiaplaza.bg